
بسمه تعالی
پیام دبیر علمی همایش
باسلام و احترام
اولین همایش ملی "بهینه سازی و بهره وری مصرف انرژی در صنایع غذایی و کشاورزی" برای نخستین بار در کشور، توسط پژوهشگاه استاندارد و تحت حمایت سازمان ملی استاندارد در 26 و 27 بهمن ماه سال جاری برگزار میشود. با توجه به اهمیت کاهش انرژی در صنایع مختلف از جمله صنعت غذا، این کنفرانس فرصت مغتنمی است برای به اشتراک گذاری یافته ها، دستاوردها و ایده های علمی در این زمینه است.
صنعت غذا نه تنها زیر بنای اقتصاد جهانی است، بلکه به میزان قابل توجهی بر سلامت عمومی، پایداری محیط زیست و عدالت اجتماعی موثر است. از سوی دیگر این صنعت، علاوه بر تولید ضایعات قابل توجه، یکی از مصرفکنندگان اصلی انرژی در بخشهای مختلف فرایند تولید از جمله فرآوری و بستهبندی، تجهیزات ذخیرهسازی، فرآیندهای حرارتی و شرایط محیط کار از نظر دما، نور و تهویه می باشد به نحوی که هزینه انرژی در صنعت غذا در بین تمام هزینههای ورودی، پس از مواد اولیه و نیروی کار، رتبه سوم را دارد. این موضوع بر لزوم کاهش ضایعات در سراسر زنجیره تأمین، افزایش بهرهوری انرژی در فرآیندهای غذایی و بهینهسازی استفاده از منابع، تأکید نموده و کاهش مصرف انرژی در زنجیره مواد غذایی از تولید تا مصرف را، به دلایل اقتصادی و زیستمحیطی، به یکی از محورهای فعالیتهای تحقیقاتی در جهان تبدیل نموده است. لذا انتظار می رود دست اندرکاران صنعت غذا با اتخاذ شیوههای کارآمد در مصرف انرژی، نه تنها هزینهها را به حد بهینه برسانند، بلکه ردپای کربن را نیز کاهش داده و به آیندهای پایدارتر کمک کنند.
متاسفانه علیرغم اهمیت مصرف انرژی در صنایع غذایی، به قدر کافی به آن پرداخته نشده است و لذا این رویداد علمی، که برای اولین بار در کشور و با هدف ایجاد پل ارتباطی بین متخصصین غذا و متخصصین مدیریت انرژی برگزار می شود و سرآغازی است بر تشویق دست اندرکاران صنعت غذا از تولید تا مصرف به صرفه جویی در مصرف انرژی از ابعاد مختلف.
لذا مفتخریم که مقدم اندیشمندان، متخصصان و پژوهشگران گرامی را در این رویداد علمی خوشامد گفته و حضور گرانقدرتان را ارج نهیم. ما همچنین در تلاشیم تا دانش نوین را در زمینه مدیریت انرژی ارائه نموده و با دعوت از میهمانان و اساتید فرهیخته، سطح علمی همایش را تا حد امکان افزایش دهیم. امیدواریم شاهد حضور پربارتان در این همایش باشیم.
با احترام
دکتر جلیلی دبیر علمی همایش